tirsdag, januar 16, 2007

Øv!

Endnu en weekend... og en rigtig lorteweekend endda! Alting hober sig op, og fredag kulminerede i årets endnu værste dag. Først ringede Globus biler og nægtede at reparere de ting på vores bil, der har været i stykker. Det første halve år er vi som forbrugere ellers dækket af købeloven der siger, at fejlene må formodes at have været der da vi købte bilen. Men magen til øregas og varm luft skal man lede længe efter. Vi kunne ikke få det lavet fordi vi havde haft bilen til FDM-test, hvis han skulle lave fejl på de brugte biler han solgte, så kunne han jo have en mand til at gå og lave det hver dag..!!? Jeg kan umuligt se at det er vores problem, hvordan han vil overholde sine forpligtelser. Sådan en spasser!

Og så skulle vi til Silkeborg og køre nogle ting på genbrugspladsen for min far. Han er blevet meget dårlig, og et besøg er ikke det mest opmuntrende i verden. Men det var hyggeligt nok, og det er jo dejligt hver gang vi får set ham.
Men efter besøget gik det helt galt, og det blev tydeligt for mig at hans kæreste slet ikke magter situationen mere. Hun vil ikke tage imod professionel hjælp til ham, men have at vi, hans nærmeste, skal gøre det. Det gav en masse ondt i maven hele weekenden, for tænk hvis jeg havde taget fejl? Tænk hvis jeg fejlvurderede min fars evner. Og er jeg en dårlig datter fordi jeg kategorisk nægter at pleje min gamle far?

Resultatet blev, at vi i går aftes holdt et familieråd hos min storebror, og fandt ud af hvad min far gerne vil. Han bad selv om at blive indlagt på sygehuset, og nu har vi kontakt til hans egen læge som vil vurdere situationen. Vi har kontakt med Hospicet i Århus, der er ikke plads lige nu, men min far er blevet indstillet til det. Forhåbentligt vil der komme en plads snarest muligt. Det er hårdt at ønske et andet menneske skal dø, for at min far kan komme til, men det er vores højeste ønske lige nu. Og set i det lys, ved jeg at min far måske har 4-8 uger tilbage at leve i. Heldigvis siger han selv, at han føler sig klar til at dø.
Og mærkeligt nok havde vi faktisk en hyggelig aften i går.

Og forresten så fik Mikkel hold i ryggen fredag også....!Lortedag!

3 kommentarer:

Tine Gjessø sagde ...

tak fordi du deler - det er hårdt - men også rart at høre, at I kunne få talt det igennem. Jeg er rørt over din åbenhed, må Gud også bære jer igennem...

Charlotte Thaarup sagde ...

Kære Lina!
Jeg har længe læst din herlige blog og derigennem fulgt dig og dine søde familie. Nu synes jeg bare du skal vide, at jeg også har set, hvordan du har det lige nu. Tak fordi du deler det. Jeg ønsker jer Guds fred og alt godt midt i det hele. Måske ved du, at min far døde fra os i begyndelsen af august efter en lang sommer på intensiv.
Kærlig hilsen
Charlotte

Thomas Risager sagde ...

Kære Lina

Dobbelt øv!
Det glæder mig at læse, at Gunnar nu er på sygehuset og får god behandling der. Det er i mine øjne ikke et rimeligt krav, at vi børn forventes at skulle pleje vores forældre, med mindre vi altså selv er helt vilde med at få lov. Og så skal det forresten da lige være i orden med ham selv.
Godt at I fik holdt familieråd!

Guds fred midt i det hele...

Knus


Thomas