onsdag, marts 31, 2010

KolortelandNEWS

Marts. En måned så fuld af sne, at man troede det var løgn. Jeg husker min far fortælle historier om hvordan det enkelte gange godt kunne sne på hans fødselsdag 5. marts, så gæsterne ikke kom. Meeeen alligevel. Og pludselig er det væk. Og frem myldrer varmen, blomsterne, ukrudt og udeliv. Det er skønt.

Med udgangen af marts kom også farvel til Børnehaven Mosegården for Annas vedkommende. Hun, som var et ægte Mosegårds-barn med mudder, udeliv og hvad dertilhører af dyr og krible-krable, skal nemlig starte i SFO. Hun starter tirsdag efter påske. Og skal gå i 0.D efter sommerferien. "Vi" er kommet i en klasse vi har god tillid til - vi kender ca. halvdelen fra både børnehave og ridning. Og nu tænker folk udenfor Kolorteland nok "ja, ja - hvor stort kan det så være", men der var 3 klasser hun kunne være havnet i. Vi er glade for at det er en stor klat Mosegårds-unger i den samme klasse, for det smitter måske af på hvordan "man" må være. Hvor meget man skal sidde stille... og specielt IKKE sidder stille.


Farvel-festen i børnehaven var en dejlig forårseftermiddag. Vi så på alt hvad de havde lavet hele året. Plantet frø, kigget på planter i marken, set på dyr under lup, snittet smøreknive og knagerækker, slagtet kaniner og spist dem, kogt dyrekranier og saltet rådyr-ben... drukket varm the for at varme fingrene og kælket. Jo, jo, det er ikke kedeligt i Mosegården. Og vi er taknemmelige for, at netop vores børn har muligheden for at vi kan vælge sådan et sted til.

Påsken har budt på flere besøg. Både farmor og farfar og Moster Susanne har været indskrevet for at hjælpe med at male på vores projekt ovenpå. Det bliver så FEDT! Og enden begynder at kunne anes.
Sammen med Moster Susanne var vi onsdag 31. i Hornslet kirke og se Sigurd Barret fortæller Bibelhistorier. Det var også fedt, og mine unger nødt det. Thilde var fuldstændig forelsket i "Snapper", og ville meget gerne have ham med hjem.

Anna bestod den tidlige religions-test, og svarede (til forældrenes store tilfredshed, helt uden at lyde frelst) rigtigt på spørgsmålet om hvem der var Guds søn. Pyyyyyh, tænk hvis hun havde sagt Ronald McDonald!
Tøserne nød det, de tog 1. parket og dansede rundt sammen med Jasmin fra børnehaven. Og vi andre - vi nød det også. Og kan kun anbefale at købe børnebiblen med 2 DVD'er. Her redder man sig flere fordele:
1. Ens børn bliver endnu en gang stivet af i essentielle kristne fortællinger
2. Man får Sigurds sange på hjernen og går rundt og synger hele dagen...
3. Man får 7 timers underholdning med lødigt indhold (nogen vil dog mene indoktrinerende), som kan kan smække på spillen helt uden dårlig samvittighed - og dermed 7 timers forældre-tid uden børn...
-Jeg siger bare: Køb den! (og nej, så længe snakkede jeg ikke med Sigurd, at han har fået mig til at reklamere mod at få procenter...).
Og ellers: Trivialiteter, så som 3. omgang halsbetændelse med efterfølgende penicillin-behandling er i gang. Thilde er en sur lille sag, som nogen gange skal behandles som et råddent æg - for hun kaster med ting når hun bliver sur, og det gør hun hurtigt - derfor er de første ridser i brillerne også en realitet.

Nu er det april. Og haven venter. Det er bare så fedt, at det ikke er til at tro. Anna har tjent sin første 20'er i snegle drab. Men endnu er vi optimistiske, og tingene spirer frem overalt. Hurra!

Ingen kommentarer: