tirsdag, juni 30, 2009

KolortelandNEWS

Juni måneds kolorteland bærer præg af sommer. Nu er solskinnet her, men første halvdel var våd! Det var vådt at gå i børnehave og på arbejde, og vaskemaskinen kørte i fast rutefart med en daglig kulørt vask. En enkelt dag var der 3 sæt skiftetøj fra Thilde, som var blevet sat i noget nyt tøj pga smat... haven trængte til det, og det gør den igen. Men klagerne skal ikke lyde herfra, vi nyder det... Ligesom jeg en eftermiddag i juni nød den smukke mark fuld af kornblomster.

Grundlovsdag var der den årlige tradition med familie hygge. Vi var ved Slåen sø, som er det ægte udflugtsmål for Grundlovsdag. Som børn tog vi derhen med æggekage sammen med far og mor. Nu er det med vores egne unger vi tog turen. Bagefter kørte vi til Himmelbjerget, og forbi fars gravsted. Han fik havens første blå iris i en buket fulde af akelejer og hosta. Det føltes rart at give ham havens ypperste - som dengang hvor han var syg, og jeg gav ham min haves første artiskok... (det skulle senere vise sig at være den ene af de to der nogensinde kom).

Thilde nød en is - og bagefter kunne hun da også lige klare resterne af sin søsters is - hende ispigen!

I den næstsidste weekend var vi en tur forbi Odense for at fejre Onkel Tom'sa. Thomas blev 40 år, og der blev holdt en dejlig familiefest i haven i Odense, med efterfulgt vandpjask ved åen. Ved samme lejlighed blev hele familien Gaarde foreviget - bedsteforældre, forældre og børnebørn. At tage et billede hvor alle 6 piger ser nogenlunde normale ud er svært, men det lykkedes næsten!

Og så var vi jo også til Skt. Hans-fest i børnehaven. Der var heksegryde, bål og børn over det hele, til en varm og dejlig aften.

Og Anna, ja hun øver sig stadigvæk i at cykle. Moren hun øver sig i at lukke øjnene og håbe på det bedste, når hun drøner afsted derude i trafikken... Pyha!

Enkelte stunder i hængekøjens skær er det også blevet til. Vi sover og snorker til ære for fotograften - nogen snorker mere end andre. Men krogen er god, og skyggen fin derinde under piletræet. Til gengæld har jeg besluttet at aflive min fars springvandsprojekt. Det kommer ikke til at fungere - den store pil smider ikke kun blade til efteråret, men hele året. Grene og blade ligger konstant i springvandet, og skal renses hele tiden. Samtidigt er det børnenes favoritklatretræ, så de kravler rundt på stenene og hvis de en dag skulle falde - ja så er græs måske bedre end et halvfærdigt stenbed fulde af snegle og blade.

En dag havde vi også familien Sandfær-Andersen på besøg. Vi fik travet en god tur ud med eftermiddagskaffen - godtnok skulle vi have været på slottet, men de har lukket bagindgangen og kræver entre! Hvad for noget? Så vi må finde andre græsgange at besøge. Så vi fandt en rigtig skov, hvor der blev bygget en ægte hule og spist eclairs med jordbær og mascaponecreme. Det var godt nok, og Anna fik krammet Onkel Claus.

Og så var der lige den der børnefødselsdag vi skulle holde. Vi havde inviteret til hestefest, og Anna havde fablet om en lagkage formet som en hest - jeg mistænker at hun troede at hesten skulle bygges op ligesom Barbie-lagkagen sidste år - med 17 lag. Det kunne det ikke blive til, vi havde haft travlt på arbejde og med familiebesøg, så kl 21 dagen før satte vi os ned og begyndte at planlægge.
Jeg tror måske at vi kunne vinde DM i mor og far med den fødselsdag, og alle 10 unger der var på besøg sad stille og roligt og legede. Der var masser af tid, og alligevel tid til at få hestetatoos, bygge sin egen kæphest, spise gulerødder med top, prøve at sømme søm i hesteskoen og ringridning...

De fik pindemadder med minifrikadeller, agurker og babytomater. Der blev holdt konkurrence i hvem der kunne indtage flest af de små rugbrødshapsere, og det hele foregik i en dejlig tone.


Og heste-brunsviger-kagen blev spist... faktisk var der kun en der skuffet spurgte sin mor ved hentetid, hvornår hestefesten begyndte - for hvor var hesten? At hun så bor på en gård med 28 heste, kan jo forklare at man fattes heste.

Og så er det tid til ferie snart. Den står på sutte-afvænning, projekt smid bleen og nyd livet. Pludselig står vi med to småpiger, og ikke længere nogen babyer. Forhåbentligt giver den skælsættende frihed os også tiden til at nyde dem. Men vi arbejder hårdt på ombygningen, og væggene er ved at være oppe. Ihvertfald skeletterne står til den ene halvdel, og Mikkel er i gang med at sætte gipsplader på. Bagefter kommer væggen til toilettet og vores soveværelse, når hemsen er bygget helt færdig. Jeg skal afsyre og afrense de gamle brugte døre, og forhåbentligt male lofter en sidste gang.
Men ind imellem skal vi ned i haven og sidde og kigge på alt det skønne vi ejer og har lånt.

2 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Tak for månedens rapport. Der er bare nogen børn, der er så heldige med valget af forældre - jeres fx. Fortsat god sommer til hele menagen. Og tak for billedet af Gaarderne - har gemt det.

Anonym sagde ...

hvad jeg ledte efter, tak