tirsdag, april 10, 2007

God påske!

Nogle vil måske synes at påsken ikke skal starte med et billede af kolortelands grimmeste lokum - men det er i høj grad det vores påske er gået med. I denne påske smed Anna bleen, og blev en stor pige med smarte underbukser. Det er meget skelsættende for os, at vores første barn kommer af med den sidste rest baby-hed der var over hende. Mikkel var endda helt ked af det, hvilket jeg syntes burde være min opgave. Jeg synes dog det er fedt kun at være nede på en ble-numse at skifte... Og glæden ved at se hende selv vælge en pakke med RIGTIGE underbukser til STORE piger, og helt endda selv måtte tage dem der var allermest lyserøde-glimmer-katte-heste-pegasus-prinsesse-agtige, det var skønt.

Og Anna er i samme åndedrag sprunget ud i sin prinsesse-periode. Jeg har forsøgt at holde igen på det mest lyserøde-flæse-trip, fordi jeg ikke syntes Anna var en flæse-tøs, og fordi jeg syntes at det kan blive lidt for en-sporet. Jeg vil gerne opdrage mine piger til at være selvstændige kvinder der ikke behøver gøre som ALLE andre. De skal ikke ligge under for et kvindebillede der består af tutte-nuttede små stille prinsesser, og jeg vil gerne give dem glæden ved at opleve en verden der har flere smukke farver end bare lyserød. Nu er hun dog så stor, at hun faktisk har en mening om sagen, og jeg er også af den opfattelse at man skal have lov til at følge nogle af sine drømme. Bare jeg selv husker på min Pink-Panther-periode hvor alt skulle være... Pink. Den varede vist, som jeg husker det, et par år. Og jeg føler mig ikke så skadet at det gør noget...

.. Men som hun render rundt med rigtige underbukser, og selv går på toilettet ser, eller måske snarere aner jeg, at hun faktisk lige om lidt selv kan det hele, er stor og flytter hjemmefra.
Hun har rendt rundt i underhylere hele påsken, og Mikkel og jeg har måtte grine i det skjulte over den lille håndværker-røv i str. 2 år, endda med såkaldt møntindkast... Vi har også opdaget at bleen har skjult et stort prutte-monster, nu er det uden filter og for fuld udblæsning... Meget har handlet om potte-dit og dat, og en aften hvor vi skulle i seng fandt vi husets lokum lavet om til baby-potte-salon med indbyggede dukker. Det har været meget spændende....

For at blive i vand-temaet har vi også været i haven, vi har pjasket med vand, vi har haft gæster, vi har lavet vores køkken færdigt. Efter flere år har vi fået malet paneler og fuget lister... Nu ligner det snart det vi gerne vil have det til.. Vi har som rigtige curling-forældre shoppet rundt for at finde den "rigtige" børnehave til Anna - og det tror vi at vi har nu. Hun har fået en plads fra 1. august, så alt falder på plads og Thilde kan overtage Annas plads hos Heidi. Det føles meget rart at vide det på forhånd. Det skal nok blive godt. Anna skal starte i hippie-børnehaven Mosegården hvor man har ænder, høns, kaniner, geder (med små nye kid), får (med små nye påskelam) og 2 heste.

Tirsdag var jeg på en fantastisk livsgivende cafédate med Marie Ørgaard, min veninde fra et arbejdsløshedskursus - og nu supersej præst i Domkirken, og med lille lækker dreng på alder med Thilde - og det var uden børn. Vores lærer-mænd var blevet sat på babysitter-tjansen og så var der ellers frit løb for veninde-fnidder-ligesom-dengang-vi-ingen-børn-havde. Jeg var lige kommet ind af døren da hunden Freja kom sammen med dens far og mor, Onkel Gorm og tante Gitte. Anna havde allerede glædet sig en del til besøget, og dagen før havde hun med stor afsky i stemmen kommenteret vores aftensmad: risotto med kylling og rejer. I Anna-ører lød det grangiveligt som risotto med kylling og Freja - og hun spurgte da osse om det var "Freja-kød"? I kolorteland spiser de hunde...

Skærtorsdag havde vi besøg af Fætter Kaare + Claus og Bettina, og Anna faldt udmattet i søvn efter en laaang dag med masser af leg og en lille smule slås. Fredag kom Farfar Uffe og Farmor Bodil, og Anna var vild! Hun blev overdænget med gaver, en barbapapa, et påskeæg OG et par crocs - superseje gummitræsko som hun har ønsket sig rigtig længe. De var knaldrøde, og da hun endelig fik dem sad hun bare og kiggede - nærmest som om hun ikke helt troede på at de var til hende. Måske fordi ikke var helt den farve som hun havde snakket så meget om. Noget der godt kan være svært at decifrere, for alle farver hedder gul undtaget gul, som hedder skiftevis orange og grøn. Nu fejler skoene ikke noget, og hun har sovet med dem lige siden. Og det er altså sejt at både mor og farmor OGSÅ havde RØDE træsko dengang de var små piger.

Lørdag havde vi endnu et besøg, denne gang Birthe og Niels - kollega til Mikkel (og snart mig), og kolorteland-beboere. Rigtigt hyggeligt. Som vi har puttet ungerne, bumser Anna ret meget rundt og ligger og græder store krokodille-tårer. Hun har nemlig hygget sig godt med Birthe, og syntes ikke hun skulle i seng. Jeg går op til hende, og siger at hvis hun ikke lægger sig stille ned i sengen, så slukker jeg lyset. Anna siger så til mig "så må jeg græde lige så stille" siger hun så, med tårer i øjnene og et skælmsk smil på læben... onde mor!

Og så søndag til Grejsdalen hos Anne og Duncan til påskemiddag. De bor et stenkast fra min mors gravsted/fødehjem, så vi nåede også en lille tur på kirkegården med blomster og teninger til Mormor. Og vigtigst af alt: vi skulle besøge Anne og Duncans hund Polly (som hedder Holly). Den fik påskeægs-hunde-slik som Anna havde købt til den (den var jo mig der havde betalt, men hun havde selv fundet det). Polly og Annas forhold er nu så godt, at Anna lå på gulvet med den, løb efter den (til Pollys store fortrydelse) og hev den i halen.

Thilde er skøn og glad, nu sover hun som en engel om natten og begge unger har sovet længe - helt til klokken 8 flere dage i træk! Helt uden at de er kommet senere i seng eller noget... vi har virkelig nydt det! Thilde griner nu som en besat når hun kommer i seng (mærkeligt barn), og så synes hun det er temmeligt sjovt når vi hopper i sengen. Hun æder som en besat af mos og grød, så vi klager ikke her i huset. Næste Thilde-projekt er helt klart at komme til at sidde, og hun forsøger da også at kravle lidt rundt, men ender alle mulige andre steder end der hvor hun tilsyneladende vil hen.
Og så har vi også haft tid til alt det løse: lege hule, plaske i vand, strikke. læse, glo fjerner, rydde op, hygge, rydde op efter hygge - og ikke en tøjvask hele ugen... ren ferie!

Ingen kommentarer: