tirsdag, juni 29, 2010

Fundamentsten

Det er blevet sommerferie, og for et par uger siden efterlyste jeg nogle gode bøger. Forslagene lød bestemt spændende, men må også sande at jeg er under administration mht indkøb af bøger. Min mand mener vi har mere end rigeligt, og jeg vil bare helst selv eje dem. For på biblioteket vil de have dem tilbage, og tænk hvis man ikke lige fik begyndt, eller man lige havde en pause midt i... jeg har betalt en bøde eller to i min bibliotekstid.

Men bøger, dem elsker jeg næsten som børn, og man går da ikke bare af med dem vel? Nogen bøger har jeg til at stå i min reol, for en dag at blive læst og blive min nye yndlingsbog. Sådan gik det med Noah Gordons "Helbrederen", som er min absolutte favorit-bog. Den stod i min reol i 10 år som ulæst-ups-bogklubs-indkøb, til jeg en dag var syg og helt desperat. Jeg elsker den bog!


Denneher gav jeg min mand i julegave i 2008, så den har også være i huset en tid. Jeg har åbnet den 3 gange, læst to sider, og vurderet at det ikke var lige nu. Ikka at jeg regner med den er dårlig.. tværtimod. Jeg købte lillebroren, Jordens søjler, til denne bog for 10 år siden, da jeg gik på arkitektskolen i Århus. Indehaveren af bogudsalget havde for en gangs skyld en roman på hylderne, og han sagde: "det er Dollars i middelalderform, og så lærer man om gotisk arkitektur samtidigt. Det er underholdning!".

Jeg, der har en svaghed for middelalder-halløj smed den straks i indkøbskurven, og var underholdt. Så meget at jeg var nødt til at læse den 3 gange, og forære den til højre og venstre. Men nu er det tid, kan jeg mærke. Og 100 sider inde i bogen kan jeg se, at sommerferien slet ikke er lang nok - for med 1100 engelske sider at læse, 5 små kjoler/bukser at sy og tæpper at hækle og bluser at strikke, ja så er der nok til 2 måneders ferie.

3 kommentarer:

Anne Thompson sagde ...

Det er også min sommer-bog i år! Vi fik den i julegave for snart tre år siden, og startede fint ud med at ville læse den højt for hinanden. Men så blev Duncan syg ... Nu har jeg bestemt det skal være! Helt skidt kan det ikke være!

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Jamen, jeg ønsker jer alt godt. Jeg var selv meget begejstret for "Jordens søjler" og glædede mig til "Uendelige verden". Da jeg var 3 - 400 sider inde i den, sagde jeg til mig selv: Hvis jeg aldrig får at vide, hvordan det går de her mennesker, er jeg så ligeglad? I den grad. Væk blev den lagt - og nu bor den hos en anden, som jeg håber, bliver mere glad for bogen, end jeg er. - Jeg nævner det bare:-) Men sådan nogen læse-anarkister er I ikke vel?

Signe Daugaard Steensen sagde ...

Jeg synes den var god, og kan derfor varmt anbefale den. Den er noget tung at danse med i begyndelsen, men tager pludselig form. Jeg læste den midt i de værste svineinfluenza tider, og eftersom bogen handler meget om pesten, blev jeg næsten helt paranoid når jeg hørte folk hoste og nyse. God fornøjelse ;)