fredag, november 02, 2007

Forældreskabet....

Jeg drømmer om et skab... et mørkt, gammelt træskab med en enkelt gammel låge. Det er pænt, men heller ikke mere pænt end at man fornemmer det gamle i det. Der må gerne være patina, jeg elsker at man kan se at ting har en historie. Derfor tror jeg heller ikke på ting der bliver malet hvide, krakelerede eller andet i den dur... nej, det behøver ikke være så skide pænt og comme-il-faut... for hvad er det egentligt der er vigtigt? I dag afleverede jeg igen i børnehaven, og der sad sådan et pænt hvidt skab inde i forældrestuen... jeg har snakket med moren før, og hun er af den overbevisning at børnene er alt for meget udenfor... og at børnehaven er alt for stor og åben (de voksne ved jo slet ikke hvor børnene er)... imens sad hun og gav sit barn havrefras og tog tøjet af det... Så det er jo en slags forældreskab. Men hvad så med mit eget? En ting er hvad jeg drømmer om, men noget andet er virkeligheden? Hvad indeholder skabet?


Aller forrest ligger der en blazerjakke, som faktisk nok er lidt lille - den føles nogengange som en spændetrøje. Jeg tænker at den er min morrolle, når jeg har travlt, er sur og hverdagsagtig. Kunne jeg tænke mig noget andet? Ja! Jeg ønsker at være rolig, stille og afbalanceret - at jeg kan se mine børn uden at skrige og råbe, og at "det-at-tage-tøj-på-og-som-ikke-bliver-til-noget-i-løbet-af-5-minutter"ikke behøver at blive det jeg slår mine børn ihjel for - med andre ord, jeg ville ønske at jeg kunne være mere ligeglad.

Jakken skulle istedet være med broderede guldstjerner, mørkerødt fløjel... og til at bevæge sig i. Den skulle give mig mere lyst til at bage pandekager og putte med dynen, glemme nullermænd og se mine sjove unger...

Så har jeg jo nattøjet... et sæt gammelt afdanket thermo-undertøj... hvor sexet kan det blive? At min mand stadigvæk synes jeg er lækker, kommer som en gåde - specielt når jeg ifører mig det. Hvor blev lysten af? Skal det forsvinde med de der børn? Jeg synes faktisk det er ok at sove i thermotøj.... usselt! Inde bagved ligger der sexede blonder (som jeg jo ikke kan være i længere, og som hænge-maven bare overskygger)... og drømmen om at blive sådan en gammel kvinde med lyst til hele livet. Lige for tiden har jeg bare lyst til at sove.... i thermotøjet. Og jeg er faktisk rigtig skuffet over mig selv.
Strømperne er hullede, umage par - måske et symbol på min sportslige udfoldelser sammen med mine børn?
Jeg må hellere skifte garderoben ud: Jeg vil have flere dejlige sokker, stribede knæstrømper og sexede nyloner (som hverken går i stykker eller gnaver)... Jeg gider ikke blive ved med at gå i bomuldsunderhyler - jeg vil have lækkert dyrt undertøj der holder lidt sammen på de sidste rester af en smuk ungpigekrop. Jeg vil have bukser der fremhæver min numse, kjoler der får mig til at ligne en million... Mit forældreskab skal være festligt uden at være fint, hvor jeg har tid til mine børn. Jeg vil være en rar mor, der griner og smilier, som gerne vil hygge og som samtidigt kan sige hvor skabet skal stå... Er der nogen der ved hvor jeg kan få det?

1 kommentar:

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Blonder er et godt sted at starte :-)