onsdag, februar 21, 2007

Vinterferie

Så blev det vinterferie hos familien Gaarde, og vi startede blidt ud - efter en hel uge med Mikkels skolekomedie (og derfor en hel uge med børn non stop). Mikkel bryggede øl søndag, det blev til en Red Ale, og mandag var Mikkel ude og shoppe til den store guldmedalje. Der skulle hentes billeder fra indramning, købes ny autostol til vores store pige, samt ny cykelhue - og den skulle være lyserød med blomster på!!

Imens var Anna og jeg i haven, der lå stadigvæk lidt sne, og det er utroligt hvor meget man kan nå på 3 timer: Vi tegnede først, så lavede vi perler, bagte boller, og var så ude og bygge en snemor. Hun skulle både have en baby, bryster OG "lammelæg" (ammeindlæg), så hun endte med at være temmeligt tung om barmen - og så skulle vi også lave en snefar, men han nåede ikke at få et hoved før vi blev enige om at gå ind og drikke varm kakao og tørre vanterne. Så nåede vi at klæde ud som både prinsesse og engel, spise dukkerugbrød med makrel og... pyhh, så kom begge unger ud at sove middagslur! Jeg forstår pludselig hvorfor dagene var så lange da jeg var barn...

Tirsdag var vi i Silkeborg for at sætte fars urne ned. Det var lidt en tynd kop the, en graver der stod og spurgte om der var nogen af os der ville gøre det. Næh, njaaaejjj, nåh, bump - og så skred han. Ikke at jeg tror han havde nogle bevingede ord at sige til det, men når jeg er død skal jeg altså begraves! Så er det da i det mindste præsten og ikke en tilfældig graver der har det sidste ord (eller mangel på samme).

Onsdag var vi en tur i Randers - i Babyklam for at købe en dyne til Thilde. Og så fandt vi de dørhåndtag vi gerne ville have, og fik os forvildet ind i en Føtex med skrigende børn og tykke damer der sad i bistroen og åd pølser - en rigtig vinterferie!

Torsdag drog vi så mod Ålsgårde, op til Peter og Ingrid - min mors fætter og hans kone. Vi kom ved 13-14 tiden op til Ingrid og Anna var straks hjemme, og efter en kop kaffe gik vi ned til Peter på Hammermøllen - og det kunne lige passe den unge dame. Hun er vild med Peter! Hun er også vild med "Engle" som Ingrid hedder, men hvis Peter er i nærheden, så slår ingen ham. Vi havde en hyggelig aften og overnatning, og hen af formiddagen drog vi så mod København. På vejen derned snakkede Anna meget om at Peter var på Hammermøllen, at han var på arbejde og at der var en hammer... johh, hun er ikke dum!

Ved 10:30 var vi ankommet til Frederiksberg hvor vi besøgte Oldemor Elsa, som blev overrasket over vores besøg. Hun havde fået det at vide, men hukommelsen er ikke hvad den har været - men hun vidste da at det var Mikkel der kom. Vi andre havde hun vist ikke helt styr på, og hun fik da også spurgt om Mikkel stadigvæk arbejede "her" - det er dog egentligt meget underholdende at kunne fortælle at Mikkel skam var lærer i Århus, og at vi havde et hus, og to børn, og se at publikum ser så glade ud ved nyheden.
Anna og Olde blev hurtigt perlevenner, og Mikkel og jeg kunne sikkert ha' ladet være med at komme for Oldes skyld, bare pigerne var der. Hun lyste op hver gang hun så dem, og når hun så faldt i søvn midt i det hele, og vågnede op igen, så var glæden der påny...

Efter en strøgtur tog vi om til Signe og Frede + Andreas, min veninde hjemme fra vejen og hendes mand+barn. Det var rigtigt hyggeligt at ses igen, det er alt for sjældent det sker. Sidst vi sås (bortset fra en lille smuttur i julen), var da Andreas var 3-4 måneder gammel. Nu er han en rask og rørig dreng på 1½, og ham og Anna legede rigtigt godt. De udnyttede badekarret fredag aften, og vi havde to unger der på ingen måde var færdige med at bade efter en halv time. De var også blevet fodret med rosiner på badekars-kanten, havde alt legetøjet ude og havde lavet kaffeslabberas.


Så det var to trætte unger der skulle puttes, ja faktisk 3 - Anna lagde sig faktisk til at sove næsten med det samme, det tog under 2 minutter fra hun lukkede øjene til hun snorksov. Skønt at have et par børnefri timer hvor man bare kan sidde og snakke.Og så var der hygge næste morgen, og vi var hurtigt enige om at vi måtte en tur i Zoo. Hverken Mikkel eller jeg har været der siden vi engang i 8. klasse var der med skolen - i henholdsvis 1991 og 1987!


Det tager kun 20 minutter på gåben fra Signe og Fredes lejlighed på Frederiksberg, og Anna syntes det var rigtigt sjovt da vi først havde fået overtalt hende. Vi fik set både elefanter, løver, isbjørne og bjørne. Bagefter fik vi en lækker sandwich med hjem, og proppet et par unger i seng. Et sidste smut på en stor legeplads inden aftensmaden gav appetit, og så var den ferie jo også ved at være slut. Vi var hjemme igen ved 21:30 tiden, og kunne lige slænge benene op inden vi overgav os til dynerne. Det er sørme hårdt at være på ferie!

Og søndag morgen var vi i kirke til Fastelavn, vores engel og labre larve skulle vises frem... Og er de ikke bare yndige? Godtnok sov larven en stor del af festlighederne væk, og englen var skrækslagen for tønden (og fik kun det slik som store-Marie ville dele med hende), men dagen var nu ret god set med børneøjne - og det blev nu også til en fastelavnsbolle og en kop kaffe samt kirkefrokost til de voksne...
Faktisk var det en rigtig god vinterferie vi havde der, vi fik set dem vi ikke ellers får set for tit - og det er lige det en vinterferie skal bruges til!

Ingen kommentarer: