tirsdag, oktober 12, 2010

Sy(ge) dage...

Jeg har besluttet at genoptage nogle af mine interesser. Det er blevet skubbet for langt ud, og jeg kan mærke at jeg længes. Og det er jo som om at mit stofindkøb ikke er blevet begrænset. Så håbet var at få tømt lidt ud, og samtidigt få produceret et par langærmede sager til småpigerne. Jeg gik i gang i weekenden med at hive ud af skabet. Det blev til "blåbær"kjolen, som er lavet af velour. Stoffet er købt her, men det var vist en rest. Der er dog meget andet godt, ved jeg med sikkerhed.

Mønsteret er fra min elskede "Sy børnetøj 4-7 år" som du anskaffer dig her... Det er det der hedder A-form og er blot syet med rouleau i halskant og ærmekanter... en nem lige sag når man har sig en overlock (fik jeg sagt at jeg ejer en overlock?... muuaaarrrhhhhh)...


Men velour, det bliver jo hurtigt sådan lidt 70'er retro tænker du nok, og du har helt ret.
Jeg har dog indkøbt nogle gode sager i Stof&Stil, blandt andet et par omgange lyserød/pink/coral,mørkerødt-halløj, som blev til disse Molo-inspirerede kjoler til pigerne (syet efter samme grundmønsterbog, blot det der hedder Form 1). Jeg syede dem i eftermiddags... jeg har nemlig været hjemme i 2 dage. Jeg har haft vederstyggeligt ondt i maven, og det bliver bare ikke bedre af at stofbunkerne ligger og griner af mig på køkkenbordet (måske jeg også derfor blev på sofaen). Men efter frokost i dag fes jeg ned efter mine unger, for min mavepine fortalte mig at den var på vej væk, og til gengæld blev afløst af en overstrømmende trang til at være sammen med småpigerne. Og sy kjoler til småpigerne.

Med en overlocker (hov - her er den igen) går det temmeligt stærkt. Ungerne var hentet kl 13, og kjolerne var færdige kl 16.... med indlagt kaffepause...
Jeg elsker at sy i velour.... jeg skulle aldrig ha' troet at de ord kom over mine læber, men det gør det nu... og jeg overvejer julegaver knaldet sammen hurtigere end man kan tage sko på, køre til Århus og bevæge sig rundt i diverse butikker.


Jeg overvejer meget lige nu. Men altså, ikke længere hvordnår jeg får brugt af velourbunkerne.. de er begyndt at falde.
Jeg kan lige nå at tømme lidt ud i efterårsferien inden jeg drager mod messe i Fredericia... mon ikke depoterne så stiger igen?

3 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Seje kjoler - og mand, hvor er dine unger altså så også bare lækre, synes jeg. Ældste har et glimt i øjnene, der ikke er til at stå for :-)

Anne Thompson sagde ...

Og hvor er de bare fine - både kjoler og piger! Synes rigtig godt om Annas røde kjole og Thildes blåbær kjole. Håber, funderingerne løser sig ligesom bunkerne forsvinder!

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Jeg må udbryde, som skrædder Tvilling, der syede min første præstekjole: "At det kan laves af menneskehænder!!!" Skønne billeder af dine fotogene døtre:-)