tirsdag, april 28, 2009

Hamburg

Vi har været optaget af vores børn. Længe. Alt for længe i virkeligheden. Det er ligesom om, at de lægger sig som et filter over hele livet, på godt og ondt. Mikkel og jeg havde jo egentligt ikke været gift ret længe, inden børnetilværelsen tog over. Så tiden som kærester, hvor man bare har tid, ligger i en helt anden galakse. To børn og et ægteskab tidligere...For at råde bod på det, og få tid til at være voksne, havde jeg givet Mikkel et gavekort på en tur til Hamborg (uden børn!) til hans fødselsdag. Det blev i denne weekend at det blev indløst. Det var intet mindre end fantastisk. Togturen ned var tilpas neddyssende til at vi kom helt ned i det børneløse gear. Ikke nogen faste sovetider, spisetider eller faste programmer for dagens indhold. Bare daske rundt, kigge, nyde og gå hånd i hånd. At kunne tale sammen uden at blive afbrudt. At være egoistisk og spise en masse is uden dårlig samvittighed. Og helt ærligt - at glemme man har børn, og først opdage at man savnede dem på vej hjem igen.Vi havde fået byens dejligste hotel, med egen gårdhave og fantastisk badekar. Skønt at drikke sprudel-vin i badekarret sammen med manden! Byen var fantastisk med alle dens kanaler, havnen og spisestederne.
På 2.dagen tog vi rundt og kiggede, en tur på havnen og en kanalrundfart. Det var spændende at se byen fra vandsiden, og man fik et indtryk af en by i udvikling. Mit gamle arkitekthjerte fik også lidt at kigge på med nogle af de nye fine bygninger ved vandet, blandt andet Elb-philharmonien der skal stå færdig i 2012.

Inden da havde vi været forbi en gammel kending, som jeg før har besøgt; Chilehaus fra starten af 1910'erne. Det er en spændende bygning, og der var masser af detaljer at tage billeder af.Vi brugte en hel dag på at daske rundt i de tomme gader der var blevet lukket for biler, og kigge på Hamburg Marathon. Det var sjovt, og Mikkel blev helt inspireret. Det skal ikke undre mig om han fandt på at løbe en marathon en dag.

Vi var også en smuttur under vandet, og gik under Elben i den gamle tunnel fra 1907. Der var elevator til bilerne, og fine hvide kakler på væggene.

Og ellers spiste vi is, daskede og kiggede. Maden var god og overraskende billig. Miljøet var anderledes, og vi blev kun positivt overrasket. Byen var spændende, med masser af butikker og seværdigheder for enhver smag. Og vejret.... det var fantastisk! T-shirt og bare tæer klokken 22. Vi kan ikke klage.

Efter togturen hjem hentede vi ungerne hos Farfar og Farmor. Pigerne var en anelse vilde, eftersom de lige havde brugt en hel dag i Legoland sammen med kusinerne. Vi havde faktisk helt glemt, hvor meget vores børn kunne larme, og vi nåede lige at skimte hinanden bagved alt det sædvanlige og sige "vi kan lige nå toget kl 21"!

Ingen kommentarer: