mandag, maj 21, 2007

Stakkels barn...

Det kan godt være at Thilde ikke helt ved hvad hun skal - men måske også moren skulle se lidt bedre efter? Ihvertfald var Thilde syg med feber fredag, hele 39,1 fredag aften. Vi havde nemlig brugt Kr. Himmelfartsferien på at køre til Herlev for at se lille nye Adea - Anna og Thildes nye, lille kusine! Hun var skøn! Hun er fra i tirsdags, så hun var helt ny og lækker da vi så hende torsdag. Vi drog tilbage til Odense for at overnatte der, og fejre fødselsdag hele fredag, og jeg kunne nu godt mærke på Thilde at der var noget der. I går, søndag havde hun så pletter ud over hele kroppen, og jeg ville lige tjekke hos vagtlægen om ikke det bare var noget tre-dages-feber-halløj. Men heldigvis er de grundige de der vagtlæger, så vi måtte ind til tjek. Thilde var helt ok, hun både grinede og charmede lægen, så Mikkel havde spildt en aften i Randers. Og sikken en aften.

Vores allesammens elskede Olde Elsa døde i går eftermiddags. Det er meget trist, men også meget godt. Men det bringer minder frem om hende, og vi glæder os over at vi dog har haft den store glæde at dele en så stor del af vores liv med hende. Hun blev jo en gammel dame, og hun var jo også meget forvirret til sidst. Men jeg husker stadigvæk den engel jeg mødte, dengang i 2. g hvor jeg skulle på design-tur med gymnasiet, og jeg ikke havde familie i København. Så jeg fik lov til at overnatte hos Lottes mormor, hun var så sød at man troede det var løgn. Og det har hun været lige siden. Hun var sørme også gevaldigt begejstret da jeg gaflede min venindes storebror.... og siden giftede mig med ham, og har fået to dejlige piger.

Men Anna var også ked af at vi ikke har en Olde Elsa mere, og bedst som hun ligger der i sengen, og vi ber en lille bøn til Gud om at han må passe ekstra godt på Oldemor, og give hende de aller bedste forhold, så siger hun: "Olde Inger og Olde Elsa flyver ned til mig, og så render jeg hen til dem, og så jeg glaaad!". Vi ved at Olde Elsa nu er sammen med "Olde Inger", som er Mikkels mors faster - og de to har de smukkeste vinger. Jeg fik helt ondt i maven, for hvor får Anna det fra? Vi har ikke snakket om Olde Inger længe, og det er snart lang tid siden hun døde - over et år. Nogengange tænker jeg at det der kommer ud af munden på Anna, er fordi hun har en forbindelse som vi andre dødelige ikke kan se....

I dag har jeg måtte tage endnu en vemodig afsked, om end en mere ukompliceret en. Vores dejlige sundhedsplejerske, Bente Cichosz, har været her for sidste gang. Det har været så skønt at have hende her - jeg har ihvertfald hygget mig rigtigt meget med hende. Nogengange møder jeg folk, som jeg af en eller anden uforklarlig grund sætter stor pris på; Bente er en af dem. Ikke fordi jeg "kender" hende, men der var bare en god forståelse. Og så har hun jo sødt fundet sig i at høre på mig snakke - det kan jeg jo altid li'..
Og i dag var Thilde rigtig i hopla, så BOEL prøven gik jo fint. Mit lille barn er jo bare ikke så lille igen, og hun er som hun skal være! Men vi skal lige have tjekket øjnene hos en øjenlæge, for hun skeler stadigvæk - igen. Så det skal der være styr på. Så indenfor den næste tid skal Thilde til øjenlæge, Anna til ørelæge samt børnelæge pga. eventuel allergi - og så er der jo alt det løse med de der unger!

1 kommentar:

Louise Aaen sagde ...

Ja Elsa var så sød, at man skulle tro det var løgn. Og så opmærksom og omsorgsfuld. Et af de mennesker, der bygger andre op med sin overraskende begejstring - somme tider helt overraskende og ufortjent. Selvom det er godt at livet har en begyndelse og en ende er det meget trist, at hun er væk. Hun er savnet.
kh Louise