torsdag, maj 03, 2012

På bar bund...

Barsel - det må da være lækkert at have uanede mængder tid i haven at gå at nusse i? Mmmmm.. ja. Hvis det var så vel. Selmas ører lader ikke mange pauser tilbage. Vi venter på tid til dræn - den vi fik i Århus var d. 15. juni - til forundersøgelse. Det var bare ikke godt nok. Så laaaange telefonsluse-køer bragte mig videre til Aalborg. Vi venter stadig.
Barnet sover derfor små snacklure, og der er ikke meget tid til havearbejde, men blomsterfloren kan nydes nu. Alle mine tulipaner og narcisser vælter op.

Det sammen kan man roligt sige om skvalderkålen. Vi fældede det ene af vores to Troldhasler. I know, græd bare, men den var enorm, skyggede for pæretræer og efterlod et staudebed fyldt med Vild Ingefær, Skvalderkål, Ramsløg og... dræbersnegle. Jeg har luget og luget år efter år. Samtidigt blev jeg bare mere og mere sur over at halvdelen af bedet nærmest lå hen under det træ. Vi har beholdt det andet, som har en bedre form. Og derfor er jeg gået i gang med at grave.
Jeg fjerner skidtet manuelt, og så må vi se. Det er et stort sammenstrikket filtertæppe af skvalderkålsrødder.


 Måske jeg kan bruge pladsen til at flytte rundt på nogen af tingene, som faktisk står ret så tæt. Og der er noget terapeutisk over at kunne se hvor man kommer frem - og blive efterladt på bar bund. Bar bund kan være godt som et nyt lærred, og jeg mærker at der skal males med blomster om lidt.


Ligenu? Der sidder en smilende blomst i skråstolen som venter på en omgang mad. Der er ingen sympati for lysten til at grave, flytte, dele og plante. Hm... 

2 kommentarer:

heidi sagde ...

Prøv evt vejle, hvis ikke det allerede er gjort. Kender et hold som to gange har fået en dræntid indenfor en uge. God bedring m hende, håber snart det lysner.

Anne Thompson sagde ...

Et nyt, rent lærred er en god ting! Og smukt ser dit bed da ud! (Endnu en grund til besøg om godt en uge?!)