mandag, november 21, 2011

Det er ikke fordi jeg har lyst, men jeg trænger!


Vi er hjemme. Og selvom nætterne går med at give mad, halvslumre og skifte ble, så er jeg alligevel ualmindeligt frisk. Sådan føles det ihvertfald. De sidste to dage har min belønning for velfortjent arbejde indendøre med amning, putning og nårh ja, mere putning, været en tur i haven. Bare en time eller halvanden. Med et skuffejern, gummistøvler og arbejdshandsker. Jeg tror egentligt slet ikke jeg nogensinde har været så længe i haven i midten af november. Og selvom titlen på dette indlæg kunne tyde på tvang, så er det med selvsamme ironi - jeg både har lyst og trænger til havetid, at det skal forståes. Lyst til jord under neglene. Lyst til at mærke livet i haven, dufte den fugtige jord og glo lidt op i himlen.

I dag fik jeg lyst til liiiige at lægge mig lidt på bænken og strække mavemusklerne ud. Er egentlig slet ikke sikker på at det er skidesmart at gå i gang med at skuffe og rive her på 10.dagen efter et kejsersnit. Men hvad - og som jeg lå der og lyttede til haven, kiggede op i grå skyer og mærkede luften omkring mig, gik det op for mig at jeg ikke har været i så meget ro siden jeg som barn kunne ligge sådan i timevis (sådan føltes det ihvertfald). Jeg bare var, mærkede og nød. Det var en rar følelse, og jeg føler mig skudt godt i gang med en ny æra i mit liv. Måske en periode der lige nu lægger op til fordybelse, nydelse og ro. Jeg trænger!

3 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Skønt, at du kan komme i haven. Sidste år ved denne tid sneede det:-)

Anne Thompson sagde ...

Og det er dig så velundt! Du skriver, så jeg tror, det er forår :-)

Claus Dalby sagde ...

Tænk en gang. Havearbejde så få dae efter kejsersnit. Jeg måtte lige læse efter en ekstra gang. Tillykke med den lille ...