mandag, november 01, 2010

Fryd

I dag har jeg været i haven. Sådan alene, uden afbrydelser og 'Mooooaaarr vil du gynge mig'er til at forstyrre hvad jeg er i gang med. Jeg har faktisk ikke været rigtigt i haven siden sommerferien, hvor mine forgyldte planer om farvekoordinerede bede, formklippet buksbom og bevidst beplantning fik en ordentlig skalle. Siden løb jeg tør for kræfter, eller også mistede jeg bare fokus.

Men jeg ville jo egentligt gerne, og ved at jeg til næste år ærger mig (igen) fordi jeg udskød at plante den der staude jeg alligevel syntes stod forkert, eller fordi jeg bare blev doven og ikke gad. Det sker hvert år, og jeg har på den konto mistet nogen ting som jeg egentlig var rigtig glad for - en gøgeurt som jeg fik af min far, men som kom til at stå et dumt sted hvor den bare døde stille og roligt. En edderkoppeplante som kom til at stå der hvor pigerne tilsyneladende havde en sti til hulen - fandt jeg ud af bag efter. Andre historier findes i kataloget, og jeg ærger mig.

Jeg har sammen med Anne bestilt en mængde blomsterløg, som bare skulle i jorden. Det er blevet udskudt af flere grunde - dårligt vejr, dårlig tid, dårlig evne til at rejse sig af sofaen... Nu skulle det være! Og i dag blev det - der er blevet delt, flyttet, plantet, lagt løg og nydt i store mængder. Jeg kan ikke tage billeder af det, for billedet findes tilsyneladende kun i mit hoved. Men tulipaner i lilla, skilla og allium er plantet i det blå bed, mini-tulipaner, narcisser i hvide og grønlige nuancer i det hvide bed, og gule tulipaner og narcisser i mit gul-orange bed. I det pink/røde bed er der sat en ret stor mængde vibeæg... det bliver godt! Og at sidde i sweater, møgbeskidt og kunne dufte en kop varm the, jord og fugtig have, mens alt er stille var belønningen for nu. Det bliver så meget bedre til næste år!

1 kommentar:

Anne Thompson sagde ...

Der er ikke noget bedre end the i haven, med jord under neglene! Det lyder som en rigtig dejlig dag, som er dig velundt! "The garden will be even better next year" har jeg hørt de engelske have folk udtale.... Lidt Anglofil er man vel altid :-)