torsdag, april 29, 2010

KolortelandNEWS

April har været hurtig, dejligt fyldt med solskin, masser af arbejde, weekender i haven og håndværkere på underlige tidspunkter, altid klar til at kigge ind af vinduerne.

Arbejdet med at understryge tagsten brugte Mikkel omkring et år på - arbejdet med at pille hele taget ned tog 4 mænd en dag... og så blev det kørt på lossepladsen. Enkelte tilbageslag i ombygningen er det blevet til - alle vindueslysninger som var helt færdige, skal laves fuldstændig om. Enkelte steder skal males igen, da det regnede ind undervejs. Men også fremskridt må man sige; et tag der holder indtil vi engang er døde og borte - og gerne længere. Ingen vandpytter rundt omkring mere. Nyt lækkert stjernekigger-vindue i soveværelset i dobbelt højde...

Og luksusen ved at betale folk for at gøre arbejdet. Ikke at jeg bryder mig om det, faktisk. Jeg tror ikke jeg er skabt til at have "folk" gående til hånde for mig. Jeg bryder mig simpelthen ikke om det, og vil egentligt hellere selv klare ærterne. Men disse ærter var for store.

Haven har fået en ordentlig omgang, i drivhuset spirer det hele frem. Salat, georginer, solsikker, purpursolhat, agurk, tomater og chili... det pibler frem. Krukkerne er blevet plantet til med lavendler og stedmoder/kanutter.

Og i bedene begynder blomsterne at springe ud. Jeg elsker den forvandling der sker. Ting dukker op, som jeg havde glemt var der sidst. Farver dukker op, og forsvinder igen. Om lidt kommer alle tulipanerne.

Pigerne, de blomster også. Anna er startet i tidlig SFO, og går derfor ikke i børnehave længere. Hun blev lige pludselig stor, og kan så meget. Hun har kun suk og prusten til overs for Thilde der spørger om de begge skal i børnehave... man går vel ikke i børnehave mere, altså! Hun har det godt, og elsker det. Men sådan er hun jo, hende Anna. Som en af pædagogerne henkastet havde sagt til Mikkel, da de stod i børnehaven og snakkede om at Anna og Thilde ikke ligner hinanden ret meget: "Ja Anna, hende kunne man køre væk i en trailer fuld af lort, og hun ville stadig ha' det skønt"... Det rammer ret godt hvordan Anna er - glad der hvor hun er, og tilfreds.
I SFO'en kommer hun hver dag hjem og fortæller om de nye venner hun har fået. Et par stykker bliver det til om dagen. Hun kender allerede stort se alle ved navn og klassetrin, og leger med hele banden. Anna elsker mennesker... og hun elsker dyr - denne søde kat kommer på besøg hver dag. Vi kalder ham Thomas O'Malley, og mistænker at han og Trunte er lidt kærester...

Thilde, hun er alene i børnehaven. Hun indtager den lidt hver dag, og har først nu begyndt at lege med egne legekammerater hjemme hos andre. Indtil videre er vi oppe på 4 forskellige, men ligesom med Anna kommer der hele tiden nye sedler med legekammerater med hjem. Det virker som om at hun lige skulle nå til en bevidsthed om at hun selv skulle skaffe sig venner, for de har jo været der hele tiden. Men ofte var det Anna der havde nogen med hjem, dvs dagligt. Og så ryger man jo nok lidt om bag i køen når man hedder Thilde.
Og så har man jo lige fået lært sin mor, hvordan man fletter fiskehale-fletninger. DET er et hit! De holder godt på håret, bedre end så mange andre frisurer vi har prøvet. Og man behøver ikke hyle helt så meget...

2 kommentarer:

Louise Aaen sagde ...

hvordan fletter man fiskehaler? jeg fornemmer at det er noget jeg, som bor i en fiskerby, burde vide

Anne Thompson sagde ...

RIgtig fede fletninger! Er det ikke også noget man kan lære som voksen og gå med?!