torsdag, januar 29, 2009

KolortelandNEWS

Januar. Slut med fedt, kød og overflod. Frem med klar luft, rene vindueskarme og pyntefrie overflader.
Nytåret er jo en dimentral modsætning til julen. Maden skal være frisk og sprød, fyldt med skaldyr og fisk. Jeg elsker det. Og brugte derfor hele nytårs-aftensdag på at stå og lave lækker mad. Det var skønt. Rejebisque. Kammuslinger. Og to unger, som fik pasta mens forældrene sad og smovsede.

Der var dug på bordet, glimmer og pynt. Store bugnende fade med guf. Og ikke mindst: lyserød Askepot-champagne til børnene. Anna syntes det var fantastisk. Og hvem gør egentligt ikke det?

Årets clou var uden tvivl "værkeri", som både Thile og Anna stod spændte og betragtede, mens Mikkel rendte rundt i haven og skød af. Alle var glade - jeg slap, og han fik lov. Til sidst sagde Anna dog "Mor, tror du ikke snart han er færdig?"... jeg tvivler at han nogensinde bliver helt færdig, selvom han på ingen måde er krudtgal. Han er bare en dreng.

De første dage blev brugt på at rende rundt i nattøj og male billeder. Ren hygge. Alle lavede det de gerne ville - børnene legede eksemplarisk med hinanden, katten gnavede i blomsterne, de voksne læste og strikkede. Fred.


Sidenhen er januar forsvundet pist væk. Forsvundet i tåger af snot, feber og dvd-film. To uger på sofaen kunne det blive til, og enkelte lyspunkter ind imellem. Bollebagning med Thilde, der for første gang var en reel hjælp. Indkøb af gode DVD-film betød at det kun var de sidste to dage det var nødvendigt at se Harry Potter for Gud ved hvilken gang.

Vores kat tror det skiftevis har fået killinger og leger den fanger mus. En af Thildes julegaver bestod af en kattemor med killinger der med magneter i snuden kan kobles på kattemors patter. Der går mange timer med at bytte rundt på killingerne for Thildes vedkommende. Og Trunte tager nogen ture med killingerne hvor den kaster rundt med dem. Bagefter ligger de pænt og sover alle sammen.

Ingen kommentarer: