torsdag, november 19, 2009

Stemmer

Sådan så det ud. Jeg fik jo forviklet mig ind i lokalpolitik pga. læserbreve og debatter jeg har deltaget i. Og en forespørgsel fra Det Radikale Venstre var umiddelbart ikke noget jeg tænkte jeg ville. Men jeg blev alligevel smirget over, at andre syntes mine holdninger var fornuftige og kunne bruges i forvaltningen af vores lokalsamfund. Og jeg syntes jeg var nødt til at bruge de midler jeg får stillet til rådighed for at have inflydelse. Så jeg skrev under, mod lovning på at jeg IKKE kom i byrådet, men at jeg kunne bruges til at fiske stemmer ind til et parti, der ville arbejde for et rødt flertal.

Bagefter fik jeg ondt i maven - for jeg har siddet til politiske debatter angående børnehaven med politikere, hvor jeg bare overhovedet ikke fatter hvor de opbevarer deres hjerne. Hvor de tror at nedskæringer gavner børn og ansatte, og at borgerne åbenbart er så torskedumme, at de ikke bemærker en halvering af medarbejderstaben. Tænk hvis det blev mig der skulle sidde og flytte rundt med de ikke-eksisterende midler, som vores stakkels kommune får stillet til rådighed.

Sådan blev det nu ikke. Det blev faktisk lige til "skraldespanden" som Thilde kaldte stemmeseddel-boksen. For selvom SF, Socialdemokratiet og De Radikale kunne ha' taget magten uden problemer som aftalt, valgte Socialdemokratiet at gå udenom - og lave noget Konservative og Venstre.
Mit personlige mål var inddelt i følgende kategorier: 5 stemmer var acceptabelt, 15 var ovenud godt! Jeg har nemlig ikke reklameret for mig selv på nogen måde - til dels pga influenza, til dels pga skræk for at blive stemt ind! Jeg har selvfølgelig sagt at folk kunne stemme hvis vi har diskuteret politik, men jeg har hverken udfyldt profiler på dr eller lagt billeder ud på Syddjursradikale.dk - det var nemlig det vi aftalte.
Tirsdag slæbte jeg mig ned i stemmeboksen, og det føltes faktisk godt at kunne sætte kryds ud for eget navn. Bagefter føltes det godt at kunne sige til folk, at det var godt de stemte på mig og derved undgå at blive alt for skuffede over Socialdemokratiets vendekåberi. Og ja, der var andre end mig selv der stemte - faktisk 14! Det synes jeg er ganske udemærket, og jeg endte som valgets 5. største Radikale medlem - ud af 12! Godtnok er det små tal..... meeeen alligevel.

4 kommentarer:

Anne Thompson sagde ...

Tøhø - kan godt forstå mavepinen! Men tillykke med at være 5. størst. Lidt sejt er det da. Tænk hvad du ikke kunne drive det til?!

www.thomasrisager.dk sagde ...

Næste gang....

Louise Aaen sagde ...

jeg havde stemt på dig, hvis jeg kunne + en opprioritering af børns vilkår i kolorteland. Det er 10.000 stemmer værd

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Kære Lina - som jeg har skrevet tidligere: godt gået. Nogen skal jo, og det behøver faktisk at være de bedste! Ja tænk, hvis du virkelig rullede dig ud:-) Det kan kun blive godt!