onsdag, oktober 28, 2009

KolortelandNEWS

Det er for alvor blevet efterår. Oktober har været kold, fuld af våde flyverdragter og spritnye vinterstøvler som allerede lugter af ged.
Men det har også stået i feriens tegn, og der kommer en del fotos fra vores skønne og nødvendige efterårsferie. Vi trak i bremsen og slappede fuldstændigt af. Resultatet var en ferie der føltes 14 dage lang, med masser at flueben ud for de ting vi gerne ville nå.


Som f.eks. at komme i haven, lave bål og skære græskarhovedet ud. Skrabe græskarkerner ud, riste dem i ovnen, bage kager med græskarsnask.


Riste "skumbeduser" over et bål som næsten brændte hele tiden... eller spise dem inden de når at komme helt på pinden.

Nyde solens sparsomme stråler i en lille plet på bænken, mens maven bliver varmet af hyldebærsaften.

Ligge i solpletten under sofabordet en time mens man triller alle sine glas kugler ud på gulvtæppet.
Filte svampe hjemme hos farfar og farmor sammen med kusinerne.

Eller gå på skovtur med farfar og farmor, samle ægte kastanjer, hilse på en sød hest og give den græs.

Finde et kæmpe kastanjetræ, og samle dem sammen, ae og mærke hvor kolde og glatte de er.At komme i børnehave igen, og få en særlig ting med hjem - en afhugget andefod. Det er det ypperste når man går i naturbørnehave. Nu ligger den i salt og tørrer ind - og skal selvfølgelig ned til samlingen hvor et rådyr-ben og en indtørret mus allerede har en æresplads.

En ferie hvor moren endelig fik syet kjoler til sine piger - 3 i alt. En top, et par bukser. Og jeg fik lært at sy smock, som er elastik syet rundt tæt, som får det syede til at rynke særligt dejligt. Det gik som en leg. En kittelkjole "ode til Marimekko" (tror jeg den skal hedde) blev det også til. Succes.

Nu venter hårde uger med masser af arbejde. Aftenmøder, skole/hjem-samtaler og nye arbejdstider. Jeg kan ikke overskue det, og har mest lyst til at kravle ned under dynen. Men der er glimt ind imellem. Som i går da Thilde og jeg tog en tur til byen. Vi skulle til øjenlægen med Thildeberg, som fik konstateret let skelen og nedsat syn på det ene øje. Om 14 dage skal vi afsted igen, denne gang til øjendrypning og større tjek - og så må vi se hvad det ender med. De har ikke nævnt noget endnu.
Men hygget blev der, og vi nød livet.

Ingen kommentarer: