søndag, august 10, 2008

Jeg, en samler..

Så er en idé spiret... jeg har længe gået med den i hovedet, men det tog først rigtigt form for nogle måneder siden. Jeg har besluttet mig for at samle på postkort der giver mig inspiration for længe siden, og på et tidspunkt gik det fra antikke arkitektur-elementer til menneske-kroppen.

Nu har jeg besluttet mig for at samle på kort med nøgne rygge - og så sætte dem pænt op i mit nye badeværelse. Længe har jeg haft et Johannes Holbek kort hængende på vores lille lokum, men der skal udviddes. Jeg har lige fundet mit Vilhelm Lundstrøm kort frem, og faldt samtidigt over nogle meget smukke Ancher kort, der nok viser kvinder fra ryggen, men de har altså alt for meget tøj på. Jeg må gå efter kunstnere der ikke var så snerpede som nogle tidsaldre lægger op til - ofte er det ikke de skøre, vilde kunstneres nøgne og frivole skitser der bliver trykt, men derimod deres pæne og mere tæmmede værker der når frem.

Det næste kort i min samling må blive Eckersberg, og nu er jagten gået ind!
Er der andre der kender nogle jeg skal gå efter?

5 kommentarer:

Anne Thompson sagde ...

Der hænger et meget smukt billede af en nøgen kvinderyg på Aros - jeg kan ikke huske hvem, der har lavet det ... Det kan købes som postkort i butikken. Og så tænkte jeg - hvad med billedet fra Skagen af alle børnene, der tumler ud i vandet? Der er masser af nøgne, glade rygge!

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Ja - det er J F Willumsen.Jeg har et postkort med monolitten i Vigelandsparken i Oslo - den er sammensat af nøgne mennesker, de fleste med ryggen til.
Eller har mine postkort-rygge tøj på. Men du må godt få monoliten, hvis du vil.

Lina sagde ...

Jaah.. Jeg elsker Willumsen - og jeg vil meget gerne have monolitten. Jeg lover den får en god plads sammen med andre smukke rygge. Jeg er også faldet over Gustav Klimt der jo altid er god for en nøgen krop eller to... Og jeg skal på AROS om en måned.. Hurra for kunst!

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

- er på vej!

Lina sagde ...

Tak!