tirsdag, marts 12, 2013

Noget om små børn...

...Selma er efterhånden en stor pige. Hun snakker totalt uforståeligt whø-dø-sprog hele tiden, krydret med obligatoriske og rigelige "hov"er og "heeeiii"er. Hun er tung at bære, og hun har efterhånden sin egen vilje. Kan blive stiv som et bræt og buet som en flitsbue i løbet af få nanosekunder, hvis vi ikke har forstået budskabet. Men hun er også vores alle sammens lækre kirsebær på toppen af isen, og hun bliver så overøst med kærlighed man knapt fatter det.

For et år siden græd hun konstant, plaget af den ene ørepine efter den anden - spørgsmålet er, om det simpelthen var een lang ørepine-marathon? Nu er hun glad og fro. Forskellen er til at tage og føle på. Alligevel føler jeg mig drænet og træt når ungerne er puttet. Går frivilligt i seng tidligt - i går klokken 20:30. Selma har nemlig nået "hærgestadiet" hvor hun rager alt vores lort ud på gulvet som en anden maskine. Og hun bliver ved. Ofte med ryggen til, sidder hun og kaster sit legetøj (eller vores bøger, strikkesager, plastikbøtter eller andet) over skulderen uden at se hvor det lander.

Vi gav op. Var simpelthen blevet både for gamle og trætte til at gide rydde mere op. Efter ris og køkkensager spredt ud over gulvet i uger gav vi op sidste weekend. Monterede skabslukkere på køkkenet. Freden har sænket sig i det lille hjem, og forældrene er måske en anelse mere friske.

...og efter laaange weekender hvor jeg rent faktisk har taget mig selv i at drømme om at gå på arbejde (og få lidt fred), så er der ikke noget bedre en at dyppe den lækre unge i et badekar. Så ren og uforfalsket glæde over vand skyller alle eder og smadrede genstande bort. De brænder sig fast på nethinden (og i kameraet - heldigvis), og minder mig om at også dette skal forsvinde bort. Og det er derfor man får børn - også mere end et barn. Så elskelig og dejlig, vores helt egen særlige Selma - barnet som ville være i vores familie og som tager sin plads som den største selvfølgelighed i verden. Hun får mit hjerte til at flyde over med kærlighed med smil som disse... mmmm!

1 kommentar:

Anne Thompson sagde ...

Hun er da for lækker!